Pimeä tie

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Studiopäiväkirja, päivä 4 - Synat selkään ja kellariin

Keskiviikon virkamiestehtävänä oli aloittaa syntikkaujellusten säätö. Hommaan on otettu soundiasiantunijaksi Janne Kalewi Uusiniemi ja päivän tarkoitus oli lähinnä hakea soundeja sekä testailla eri vehkeitä. Varattiin puuhasteluun 3-4 tuntia, että ollaan sitten perjantaina sen osalta iskussa, kun on tarkoitus painella punasta.

Laita hurukorvat asialle ja tee itse perässä on varmasti tuottaja Marttilan kommentti, kun tämän kuulee. Nythän nimittäin meni niin, että innostus voitti suunnitelmallisuuden. Tuottajan toiveena oli saada puhdasta soundia, johon voi myöhemmin lisätä efektejä. Soundivelho Janne Kalewilla oli kuitenkin niin hienoja analogiefektejä, että paskat toiveista. Suhinat ujeltamaan ja saman tien nauhalle.

Päivän saldona kolmen biisiin synat purkkiin. Ja perjantaina jatkuu. Saa nähdä mitä herra Marttila miettii. Jonkun verran saa kyllä silmät ja korvat tarkkana säätää taimauksia kuntoon. Yritin kuitenkin ja löysin myös alitajunnasta harmonian. Saakelin hienolta omasta mielestä kuulosti kyllä ainakin soundit. Innoistuin. Vaikka en ole missään nimessä ole tunnettu siitä, että spontaanisti jostain asiasta kovinkaan innostuisin. Saati, että suhtautuisin asioihin jotenkin ironisesti.

Varo juonipaljastuksia! Seuraavassa jaksossa:
- Mitä Marttila oli mieltä hurukorvien sooloilusta?
- Onko G# ja D# sointupoliittisesti paljonkin eri?
- Kuuluuko G# lausua geerisuaita vai geehästäg?

- Ilkka

1 kommentti: